Лейди Гага релаксира с ТЕС

Ако искаш да забравиш последното си гадже, което те заряза или страхът, който изпитваш от насекоми  – вече има решение. Намерили са го звезди от ранга на Мадона, Брус Уилис, а напоследък и Лейди Гага. И те, както всички простосмъртни страдат, когато в сърцето им се настани любовната мъка или паек залази по стената. Неприятното усещане, което човек получава и в двата случая може да изчезне като с магическа пръчка благодарение на едно „баене с почукване“. Така някои наричат метода за баланс на душата и тялото, по-известен като Техника за емоционална свобода. Или накратко казано-ТЕС. С негова помощ знаменитостите церят звездните си фобии ала Монк с няколко лесни за изпълнение процедури (Виж ги по-долу).

Цялата мистерия на отвъдокеанското баене се корени в едно вълшебно изречение и „почукване“  (акупресурен натиск) по определени точки от тялото. „Изричаш няколко думи, потупваш се на определени точки по тялото и емоционалните болежки и товари изчезват. Дали това ще бъде душевна рана, оставена ти от последното гадже или физически проблем, няма значение, защото – ТЕС помага безотказно „, разказват просветени в тайните на целебния ритуал. Той гони за нула време от депресия и сътрес, до страх от вода и летене. Има случаяи дори на скъсана наркозависимост. Цигари, пък се отказват след има-няма три сеанса, коментират посветени.
За основател на най-евтината панацея в света се смята д-р Роджър Калахан. Докато работел с една своя пациентка, той изучавал и Източна медицина. Един ден случайно решил да попита жената, която години наред се влачела по доктори заради фобията си от вода, къде усеща страха си. Пациентката му отговорила, че чувства тежест в областта на стомаха. Тогава
д-р Калахан започнал да потупва леко с възглавничките на показалеца и средния си пръст точката на страха. Според китайската медицина тя се намира под окото точно на ръба на коста. Според неговия разказ „удавницата на сухо“ се втурнала към басейна, застанала на ръба и храбро си потопила краката.
По-късно неговият ученик Гари Крейг опростил значително техниката, съчетаваща западна психология и източната техника – акупресура. С нейна помощ покрай икономическата криза  холивудски звезди си спестявали хиляди долари за психотерапевти и медикаменти. В интернет пък се въртят клипчета на хора, оздравели от множествена склероза, диабет и още бог знае какво.

Почукай и ще ти се отвори

„Почукай и ще ти се отвори“ е казано в Библията. А може би потропването с пръсти по тези точки на здравето ни е завещано в този кратък и ясен библейски шифър.

По своята същност ТЕС е енергиен метод на лечение. Непрекъснато се откриват нови болести, които се повлияват с негова помощ – алергични реакции, фобии, импотентност, мигрена. Той действа на две нива. На първото се стимулират определени точки по тялото, които съответстват на енергийните меридиани. Използва се меридианът на сърцето, който се намира на малкия ни пръст, или на пикочния мехур – в основата на веждата. Под окото пък е зоната на стомаха – там се работи за страха. Понякога се използва и четвъртата тайна точка – за прошката. Малцина знаят, че тя се намира безимения и показалеца пръст, където свършва нокътят. Тези места се потупват с повече от един пръст, за да сме сигурни, че сме уцелили точката. Стимулацията отпушва блокажите по енергийните магистрали на нашето тяло-меридианите. Така енергията започва да тече свободно, отмивайки психоемоционалните травми.
Според холистичната медицина всяка болест или здравословен проблем се дължи на енергиен дисбаланс. А когато се натискат тези бутони на здравето, започва процес на възстановяване. Но чудото ТЕС няма само акупунктурно обяснение. Защото техниката има и втора част, която лекува и подсъзнанието.

Ключът към подсъзнанието
В него се записва всичко от нашето раждане. То попива всяка лоша емоция, негативна мисъл, която впоследствие може да активира програмата на нашия организъм за самоунищожение. Подсъзнанието е като компютър, който не прави разлика между хубавата и лошата песен. Просто я пуска, когато й дойде редът. Ние дори на съзнателно ниво можем да желаем да оздравеем, но ако подсъзнанието работи в обратна посока, сме безсилни. И тук чрез ТЕС се вкарва програма, която да изхвърли вируса. Тя представлява едно магическото изречние-декларация (МИД) „Въпреки че………, аз напълно и безрезервно приемам себе си“. Тук на мястото на многоточито човек трябва да постави проблема си, а после да го изрече на глас с пълния МИД.

Въпреки че….. (аз се чувствам подтиснат/а, наранен/а, изпитвам злоба, гняв ревност …), аз напълно и безрезервно приемам себе си“.

Така, дефинирайки проблема си, ние го изхвърляме от нивата на подсъзнанието. Това изречение трябва да се повтаря по време на акупресурния сеанс, който тотално унищожава саботиращата ни програма.
А сега ето и накратко т.нар. съкратена ТЕС процедурата, която според нас е също толкова ефективна, както и дългата. Пък отнема и по-малко време и спокойно може да се практикува и в офиса.

I Формулирайте ясно своя проблем. Това което ви мъчи. Например изпитвате страх от високо. Това трябва да влезе в изречнието: „Въпреки че…. изпитвам страх от високото…, аз напълно и безрезервно приемам себе си“. Ако, пък не можете да забравите някой любим, казвате например: Въпреки че все още страдам по човека, който ме заряза, аз напълно и безрезервно приемам себе си!

Това е вашето изречние на здравето. Проблемът Ви от декларацията (МИД) може да се променя, преформулира по начин, който усещате. Може да се вмъкнат и обстоятелствата, довели до тази психологическа травма. Например: „Въпреки че… изпитвам страх от високото след като за малко не паднах миналото лято от 3-тия етаж…, аз напълно и безрезервно приемам себе си“. Или-  „Въпреки, че… не мога да преглътна обидата, която ми нанесе Георги…, аз напълно и безрезервно приемам себе си.

II. Това заклинателно изречние започвате да изричате на ум или на глас (вторто е за препочитане) 12 пъти. МИД се изрича успоредно с разтриване на ТУ-Точката на утвърждението – с въртене ту наляво, ту надясно. Точката се намира около 3 пръста под ключицата в близост до началото на раменната става. Ще я откриете по леката болка, която ще усетите при натиск, тъй като там се намира съсредоточие на лимфни възли.

Ако ви е трудно да намерите ТУ-1, използвайте втората точка на утвърждението (ТУ-2). Тя се намира в карате областта на дланта-частта от ръката, с която каратистите удрят . Въпреки, че първата ТУ-1 е по-ефективна за изтриването на емоционален проблем може да се използва и втората. Това става с почукване на ръба на дланта с едната ръка и изричането на заклинателната формула, започващата с Въпреки че… 12 пъти.

III. След това започвате да вървите по точките от схемата, като през цялото време повтаряте само проблема без цялото утвърждение-изпитвам страх от високото, не могаа да преглътна обидата, която ми нанесе Георги и т.н.1. Започвате да стимулирате точката, намираща се на върха на черепа. Това става с почукване с възглавничките на показалеца и средния пръст (не по-малко от 21 пъти, ритмично поне 1-2 пъти в секунда). От тук насетне вече ще изричате само онова, което сте формулирали като проблем (подчертаното в заклинанието горе). Например- „изпитвам страх от вода“, „притеснен съм“, „боли ме левия глезен“ и т.н. Почукването с пръсти в точката върви в синхрон с изричането на проблема.

2. Изричайки проблема започвате да почуквате точка №2. Тя се намира в началото на веждата.

3.  Упражнението се повтаря и в точка номер  3. Тя се намира на ръба на окото, откъм слепоочието.

4. Стимулирайте и точката под окото също не по-малко от 21 пъти. Изричането на формулирания проблем продължава през цялото време, успоредно с почукването в т нар. точка на страха.

5. Тази точка се намира точно под носа. Потропвайте и там със средна сила.

6. Стимулирайте акупресурнате точка, находяща се под долната устна в центъра на брадата.

7. Тази точка се намира под ключицата в нейното начало. Потъпвайте я със среда сила с пръстите на цяла длан.

8. Потупвайте с изпъната длан зоната, намираща се 4 пръста под мишницата

След завършване на ТЕС-процедурата установете от 1 до 10 усещането ви за дадения проблем. Ако то е повече от 5 по вашата скала на сетивност повторете и потретете упражението. Можете да смените формулировката, както прецените за удачно според моментите си усещания. След третия път, а понякога още след първия в душата настъпва хармония и баланс. Ако пък проблемът е на физическо ниво, то болка отслабва значително.

От Любомир Старидолски

 

 

Съдържанието на тази статия може да бъде използвано само след коректно цитиране на източника (MаgicBul.net) и публикуване на линк към него!

Вашият коментар