Детелинка донесе 100 000 лв. на пловдивски каръци

Колко души си мечтаят да им кацне птичето на рамото. Старите хора пък казват, че то идва само веднъж и ако не го уловиш може да съжаляваш цял живот. Все пак има и изключения от правилото. Това доказва феноменалната история на един от победителите в игрите на късмета на Националната лотария. В пловдивския край от уста на уста се разказва историята на млад мъж от Ново село, който ударил 100 хиляди лева по магически начин.

Яшар Исмет – на 26 години, преди няколко дни отишъл до селската поща заедно със съпругата си Стойка – на 17 години. Те си купили билети от моментната национална лотария.
Стойка ударила право в десетката. Паднали й се 10 хиляди лева. Но понеже хал хабер си нямала от правилата взела, че изтъркала и полето, на което пише „Не изтривай“. Това автоматично направило билета й невалиден, а пред смаяни поглед на пощаджийката.

В този момент десет хиляди лева се изпарили в небитието. Вместо да си скубе косите семейството изтеглило утешителен билет. И тогава ударило 100 хиляди лева! Техните земляци разказват, че на първа пролет булката на Яшар е намерила четирилистна детелина, която тя откъснала и носила джоба си, за да й носи късмет. Други пък казват, че ако не са загубили 10-те хиляди, то е нямало как да ударят 100-те бона.

Това се случило в края на март. Вече почти месец цяло Ново село продължава да преживява тази история като своя. „Така е, когато човек губи, не знае какво печели“, нареждат, пък старите хора нечувания късмет на своите съселяни.

Те отбелязват, че в пощата от пет или шест модела на въпросната игра на националната лотария са останали само два вида. „Много бяха беднички, милите, но пък са свестни“, описват ги комшиите, цитирани от местните вестници. От време на време Стойка работела по ниви и оранжерии в селото. Яшар също подхващал временна работа. Двамата живеели в схлупена къщурка в ромската махала. „Нямахме пари дори да се оженим като хората“, разказва младата жена. Навремето направили само годеж. Отглеждат няколко кокошки в двора си, които пъргаво щъкат из калта и струпаните наоколо камъни. „Всичко това беше преди големия късмет. Защото човек не почне ли отнякъде, няма как да му тръгне“, философски отбелязва жената.

Съдържанието на тази статия може да бъде използвано само след коректно цитиране на източника (MаgicBul.net) и публикуване на линк към него!

Вашият коментар