Кои зодии послъгват най-много (част II)

Везни

Везните лъжат и сами се ядосват, защото като цяло те лъжат главно себе си. Най-често техните лъжи са своеобразен опит да си подарят душевно спокойствие. Те могат да се убеждават, че всичко им е наред, дори и ако проблемите буквално са залепени на вратите и прозорците им.

„Техниката на щрауса“ често пъти си играе с Везните лоши шеги, тъй като се оказва, че подът е бетонен… С лъжите си, представителите на зодия ‘кантарче’, вредят главно на самите себе си. В отношенията си със стари приятели и родственици, Везните са праволинейни и откровени до безкрайност, тъй като още от детството си са запомнили, че ‘лъжата им е изписана на лицето’. По тази причина, ясно давайки си сметка, че въпросните хора добре ги познават, те не се и опитват да експериментират, опирайки до лъжи.

Трябва да добавим, че на Везните перфектно им се отдава да заплитат интриги, особено пък, ако те са в интерес и изгода на бизнеса. От тях стават перфектни адвокати и дипломати; само ‘битовата’, лична лъжа не е от силните им страни, за сметка на това пък, глобалната измама в голям мащаб е напълно в духа на този знак. Но дори и тогава те не толкова лъжат, колкото хитруват, използват лукавство и актьорско обаяние.

Скорпион

За скорпионите лъжата е начин да поддържат този образ, който са изградили за пред другите. Ако са се ‘позиционирали’ като най-нещастния човек на света, то Ви предстои да слушате страшни истории за автомобилни аварии, стихийни бедствия, нещастна любов, тежки отношения с близките… и всичко това само, за да предизвикат съжалението и съчувствието Ви.

Ако пък Скорпионът иска да бъде в образа на велик гуру и мистик, той измисля невероятни разкази за нашествие на извънземни; връзка и срещи с духове’, случаи на ‘духовно просветление’ след падане на тухла върху главата им от 25-ия етаж например…

Но повечето от Скорпионите прибягват до помощта на лъжата, за да постигнат обогатяване (материално или духовно) или пък, за да направят по-лесно манипулирането на околните – о, как обичат да правят това!

Богатата им фантазия и отсъствието на всякакви принципи правят Скорпионите неуловими, ако сте решили да ги хванете в лъжа. Ако внезапно, поради каквато и да било причина, покажете, че не им вярвате, то те ще отидат много далеч, за да Ви докажат, че казаното от тях е самата истина. И ако за тази цел е необходимо да блъснат колата си или да представят доклад на уфолози, доказващ съществуването на НЛО в близкия район, то Скорпионите ще направят и това, тъй като преди всичко те са много горди и себелюбиви.

Стрелец

Стрелците лъжат вдъхновено , но глупаво. При това често пъти без да имат конкретна причина. Техните лъжи вбесяват околните, тъй като все едно са зашити с бели конци.

Характерна черта на Стрелците е хроничната им неспособност да допуснат, че някой друг, освен тях самите е прав и именно това може да ги накара в ход да съчинят всякакви (дори и) неправдоподобни измислици. Впоследствие, ако нуждата от лъжа отпадне или някой се опита да ги ‘хване в крачка’, те с лекота и очарователна усмивка се отричат от думите си, твърдейки, че подобно нещо те никога, ама никога не са и споменавали.

Лъжите им са плоски и с ‘давността’ на сапунен мехур, тъй като Стрелците не са склонни към заплитането на дългосрочни интриги. За тях е важно да настояват на своето – тук и сега! Често пъти това става повод околните да не се доверяват на представителите на въпросната зодия и да ги възприемат като лъжливи овчарчета.

Стрелците, както и Лъвовете обичат да преувеличават и да украсяват всичко – заслугите си, грозящата ги в даден момент опасност, поетите рискове, собствената си привлекателност и значимост.

Козирог

Козирозите прибягват до лъжи , когато трябва да си пробият път напред (било в личния живот, било в професионална насока) и когато се налага да ‘хвърлят пясък’ в очите на околните. Представителите на този знак са толкова тщеславни, че за тях лъжата е и начин да убедят познатите си в своето материално благополучие и висок статус.

При това Козирозите искрено вярват в това, което разказват. Те съществуват като че ли в два свята едновременно – реалният и въображаемият, като в последния те са още по-успешни, богати, значими и доволни от живота си.

Мъжете Козирози често послъгват и за да се сдобият с благоразположението на жените. В тези случаи, те са в състояние да свалят звезди денем и да обещаят на избраницата си планини от злато, уханни оазиси и безмерно щастие… Често пъти така се улисват, че дори не забелязват как вече са постигнали целта си и дамата отдавна е капитулирала пред обаянието им.

Да разобличите Козирога не е трудно – достатъчно е да следите мимиките и жестовете му: когато започне да лъже гласът му се променя – става много по-омайващ, често пъти по-тих или пък по-възбуден; очите му светват и е твърде вероятно връхчетата на ушите му да почервенеят. И не забравяйте – той не изпитва и капка срам от това, че лъже.

Водолей

Водолеите не лъжат – те просто не казват цялата истина. И това произлиза не от зла умисъл, а поради вродената им сдържаност.

Имайки навика да разчитат за всичко само на себе си, те често пъти смятат, че животът им представлява интерес само за тях самите. Ето защо Водолеите са на мнение, че на околните не следва нищо да споделят, за да не им дадат оръжие в ръцете, което после да бъде използвано срещу тях или любимите им хора.

Ако Водолеят допира до съзнателна лъжа, то това означава, че или са го вбесили, или той абсолютно не се доверява на събеседника си.

Най-често представителите на зодията лъжат, за да ги оставят на мира. Така например те могат да кажат, че са болни, за да не отидат на работа или, за да не изпълнят вече дадените обещания и поетите ангажименти. Но трябва да кажем, че по-късно, когато пристъпът на мизантропия отмине, те с лихва компенсират забежката си.

Самите Водолеи не търпят лъжите – веднага след като усетят, че са ги излъгали, те се затварят в себе си или престават да общуват с измамилия ги човек. А да ‘преметнете’ представител на тази зодия си е предизвикателство – те имат твърде добре развита интуиция.

Риби

Рибите не лъжат – те фантазират. Създават си свой собствен, вътрешен свят, в който всичко е по друг начин. Стараят се обаче да убедят и околните в реалността му…

Жената Риби често пъти си измисля несъществуващи ухажори, приписвайки им качества, които Вие самите бихте искали да видите в човека до себе си, и с охота разказват на приятелките си как са обграждани с внимание от влюбените в тях кавалери. При това казаното от тях звучи повече от убедително – те са в състояние да разиграят цели спектакли, описвайки Ви как са прекарали уикенда с красив, романтичен мъж или пък ще Ви представят други подобни сценарии.

Не съдете строго Рибите за лъжите им – чрез тях те се опитват да примирят себе си с действителността и да докажат, че и при тях „всичко е като при останалите хора, а може би дори по-добре“. Да не говорим пък, че на глобална и зла лъжа жените Риби не са способни – те я презират.

Мъжете Риби са родени разказвачи, те лъжат от любов към изкуството или, за да не загубят това, което имат. И няма как да не им повярваш – очите им са толкова искрени, колкото не изглеждат дори, когато говорят истината.

Между другото, както и Водолеите, Рибите са прекрасни детектори на лъжата – улавят я така, все едно е материализирана във въздуха. Източник „Актуално“

Съдържанието на тази статия може да бъде използвано само след коректно цитиране на източника (MаgicBul.net) и публикуване на линк към него!

Вашият коментар