Бялата лястовица на Йовков се появи в Плевен

Бяла лястовица се появи в стопанския двор на общинската фирма „Паркстрой”. За хубавата вест съобщават от пресцентъра на дружеството, съобщава „Инфоплевен“.

Работниците там са я виждали вече в два поредни дни и вярват, че това им носи надежда и щастие. Лястовицата кръжи около дърветата обикновено сутрин и в следобедните часове, информират очевидците. Рядката птица каца и на жиците и не се страхува от хората. Според работещите в двора, тя е е от второто люпило това лято и вероятно е отгледана в някое от лястовичите гнезда, които са там.

Опитайте най-мощния извлек за имунитет с три вида Ехинацея + Бъзак

troina-echinacea

Бялата лястовица, възпята от Йордан Йовков в разказа му „По жицата“ се появява на 100 години веднъж и носи изцеление на онези, които я видят. От гледна точка на орнитологията птицата е албинос и е част от феноменалната природа на България. Това, че смята, че се появява веднъж на 100 години също има свое обяснение. С бялото си оперение тези птици стават лесна плячка за хищници и за това се срещат много рядко. Все още никой не може да обясни обаче случките, които се разказват за хора, оздравели след като са видели бяла лястовица – символ на вярата и доброто.

Съдържанието на тази статия може да бъде използвано само след коректно цитиране на източника (MаgicBul.net) и публикуване на линк към него!

Вашият коментар