Енергията на слънчевото затъмнение променя живота ни

На 1 и 2 септември Луната е в земния знак Дева, като на 1 септември е Новолуние и пръстеновидно слънчево затъмнение на 09°21 в Дева (фиг. 1). Слънчево затъмнение има само при Новолуние. Тогава се отделя колосално количество астро-енергия, които променя живота ни в една или друга посока.

Това слънчево затъмнение е второто и последно за 2016 година. Може да се наблюдава в страните от Централна и Южна Африка, Мадагаскар и Индийския океан. От астрологична гледна точка Новолунията и слънчевите затъмнения са предвестници на нов цикъл в живота ни. Слънчевото затъмнение в знака Дева изисква задълбоченост, поставянето на ред, прецизност и точност в изпълнение на поставените цели, работа и служене. Слънцето и Луната от хороскопа на затъмнението обаче образуват твърде напрегнати аспекти – квадратура с Марс и Сатурн в Стрелец, както и опозиция с Нептун, което на астрологичен език се нарича таоквадратура (фиг. 2). Тези аспекти създават напрежение и конфликти, които ще бъдат усетени най-осезаемо през следващите 3 – 4 месеца. Марс е планета на войните и инцидентите, Сатурн налага дисциплинираност, добра организация, отговорност. Двете планети ще водят сериозна борба с енергията на Слънцето и Луната в Дева, както и с Нептун в Риби.

В световен аспект може да се очакват борби за надмощие и подчинение, нарушаване на реда и удари „под кръста“, тайни заговори, падане от власт на политици, смени в редиците на най-високо ниво в управлението, военни действия с използване на химически и биологични оръжия, замърсяване на околната среда и водите, атентати, инциденти в предприятия, конфликти с емигранти по границите, насилие, природни бедствия. Като добавим и ретроградното движение на Меркурий до 23 септември, управител на знака Дева и в частност на затъмнението, може да се очакват фалити на фирми, сериозни проблеми в сферите и протести през месец септември на работещите в здравеопазването, транспорта, образованието и услугите.

01.09.2016

 

Фиг. 2 – хороскоп за 01.09.2016 год.

Регуриране при хормонални нарушения, обмяна на веществата (при кисти, миома)

Zlaten_koren

В личен план слънчевото затъмнение ще донесе важни промени в живота на родените със Слънце и други планети, намиращи се между 8° и 11° в знаците Близнаци, Стрелец, Риби и особено в Дева – между 29 май и 1 юни, между 30 август и 3 септември, между 30 ноември и 3 декември, между 27 февруари и 1 март (+/- 1 ден). Проблемът при напрегнатите аспекти се състои в това, че промените са болезнени и настъпват неочаквано и могат да бъдат с дълготрайни последствия. За родените между 30 август и 3 септември промените могат да бъдат както положителни, така и по-неблагоприятни. Всичко зависи от това как е разположено и аспектирано рожденото Слънце в Дева в личния хороскоп на всеки човек. Ако то е с благоприятни по рождение успехи, човек може да достигне върховете в своя живот, да дойдат неочаквани положителни промени и нов цикъл на развитие. Затъмнението ще внесе положителни промени и събития в живота на родените със Слънце и други рождени планети в личния хороскоп, намиращи се между 8° и 11° градуса в знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог – за родените между 28 април и 1 май, между 29 юни и 2 юли, между 31 октомври и 3 ноември, между 29 декември и 2 януари. В рамките на 4 – 6 месеца очаквайте много положително развитие на делата, нови пътища на развитие, успехи и израстване, положителни събития в личен план.

В деня на слънчевото затъмнение, 1 септември, се препоръчва минимално психическо и физическо натоварване. В такива дни космичната енергия е силно концентрирана и е възможно някои от болните и възрастни хора да не се чувстват много добре. Енергията по време на Новолуние е в своя минимум, а емоционалното състояние при по-чувствителните и лабилни психически хора да бъде нестабилно и променливо. Денят е силно натоварен от неблагоприятните аспекти на Луната и Слънцето с Марс, Сатурн и Нептун.

Затова и опасностите, описани по-горе за период от 4-6 месеца започват със самия ден на затъмнението. Денят е най-неблагоприятен за родените през първа и втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за родените през първа и втора декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Не предприемайте рисковани действия и бъдете колкото е възможно по-отдалечени от хората, за да не ви натоварват емоционално. Избягвайте пътувания и оперативни интервенции. По-положителен може да бъде денят главно за родените през първа и втора декада на знаците  Телец, Рак, Скорпион и Козирог. И все пак, не забравяйте, че има затъмнение. то оказва влияние на физическо и психическо ниво на всички нас през деня.

Най-доброто за имунитет - три вида Ехинацея+Бъзак – здраве всеки ден за цялото семейство !

troina-echinacea

На 2 септември Луната в Дева вече съвпада с ретроградния Меркурий и с Юпитер. Предпазвайте се от взимане на емоционални решения и сдържайте емоциите. Денят е по-труден за родените вече през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Овен, Лъв, Везни и Водолей от трета декада. Възможни са и затруднения в общуването, при договаряния и изпълнение на поети ангажименти. Внимавайте за обърквания и грешки, особено при работа с документи и информация, проверете автомобила си за изправност. Денят се очертава по-ползотворен за родените през трета декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Очаквайте добри предложения, положителни оценки за работата ви, разбиране от страна на близките и колегите, тяхната подкрепа. А ако имате и ретрограден Меркурий в тези знаци в рождения си хороскоп, очаквайте възвръщане на ситуации, свързани с хора и предложения от миналото. Денят е добър за провеждане на конкурси и олимпиади, за получаване на заслужени награди в различни сфери на науката, културата и спорта. Последвайте ни във Фейсбук

Попитай за своята съдба според звездите…

Съдържанието на тази статия може да бъде използвано само след коректно цитиране на източника (MаgicBul.net) и публикуване на линк към него!

Вашият коментар