Полската лечителка Зофия: Българинът е болен, защото обществото Ви е болно

Зофия Шчербак е сред най-доказаните алтернативни лечители в Източна Европа. Тя помага с лекота при проблеми на опорно-двигателния апарат, дископатии, дистрофии, безплодие, автоимунни проблеми, диабет и др. Потърсихме народната лечителка от полски произход в кабинета ѝ в гр. София за коментар по повод вълната от автоимунни и хормонални проблеми, които са плъзнали като епидемия в България. (тел за връзка с народната лечителка 0876 320 977)

Г-жо Шчербак, напоследък хормоналният дисбаланс се е превърнал в бич за населението, може би повече за дамите и по-малко за мъжете, но наистина е масов?

- Прав сте, че явлението е масово и като че ли мъжете са малко пощадени. За мен обяснението е в по-емоционалната природа на дамите. Те изживяват всичко много по-дълбоко, имат хуманен мироглед да мислят за всичко и за всички. Това е една дарба да се обхващат всички проблеми, болки страдания на околните. Няма да е пресилено да кажем, че жената е създадена доста съвършена и мултифункционална. Може да бъде , майка, съпруга и професионалист. За да бъде едновременно толкова много неща, тя има много по-висок праг на стрес, т.е. издържа повече, но мине ли се отвъд тази линия сривът става доста сериозен. Особено при ситуацията в България – знаете каква е. В Полша, например, държавата дава по 500 евро за новородено дете на поляци всеки месец. След това младите семейства получават достъп до жилища на нормални цени, а който няма пари получава безлихвен кредит. Докато в България младите, които още не са емигрирали са под жесток стрес – безработица, спънки, как да оцелеят те физически, камо ли деца да отглеждат. В Полша има и друг момент, че там църквата се грижи за хората. Създават се общности, в които хората се събират и си помагат. Тук има едно увълчване. Усмихвам се на комшията, пожелавам му „Хубав ден“, а той ме гледа все едно, че сме на война.

Цялата тази отровна атмосфера в един момент води до пробив и здравето се влошава. Иначе що касае уязвимостта мъже-жени не бих искала и да обобщаваме, защото има и доста емоционални и отговорни мъже. Можем да добавим към това и факта, че т. нар. по-силен пол обръща по-малко внимание на здравето си и ходи по-рядко на лекар. При някои от тях със сигурност без да подозират има доста заболяваният, които са следствие на проблеми с хормоните.

-Кои други фактори наред с психо-емоционалния, имат отношение към този здравословен проблем, наричан от някои „тихият убиец“?

-Разбира се когато говорим за здраве винаги е хубаво да гледаме цялостната картинка. Тук аз бих поставила биологичната възраст, начина на хранене, начина на общуване, професионалната и семейна среда, въздухът, който дишаме и водата , която пием. Според моите наблюдения има значение още приемът на алкохол, наркотици, дали се пушат цигари. Не на последно място поставям генетичната предразположеност. Например, ако нечий майка или баща е имал онкологичен проблем, да речем злокачествено образование на щитовидната жлеза, то вероятността да се прояви в поколението не е никак малка. Аз имам случаи на цели семейства с този проблем.

-А какво мислите за факторът „Чернобил“?

-Радиацията от аварията в АЕЦ Чернобил безспорно носи своя негативен отпечатък върху всички българи. Но за мен не е само това. Именно, защото балансът ни сега е крехък заради изброените по-горе фактори, аз бих поставила проблема за електромагнитната радиация. Мобилните телефони и антени според моето виждане допринасят не по-малко за бума на хроничните и считаните за нелечими автоимунни състояния. Да, определено технологиите ни носят едно висше ниво на цивилизация, но то си има своята цена. Ами цялата информация, които нахлува в съзнанието ни благодарение на високите технологии – тя също натоварва нашите сетива , мозък и енергетика. На това се дължи хаоса в обществото ни. Стига се до там дете да убива дете. И всички се чудим защо. Не може около нас да ври и кипи, а в тялото ни да цари спокойствие. Хормоните са доста чувствителни и веднага ни сигнализират, че сме се отклонили от пътя, който Бог като индивиди и общество ни е посочил като по-правилен за развитие.

Цялото интервю може да видите на здравния портал Лечители.бг

Съдържанието на тази статия може да бъде използвано само след коректно цитиране на източника (MаgicBul.net) и публикуване на линк към него!

Вашият коментар