Билки и мантри срещу страхова невроза

Стресът от ежедневните сметки и несигурност в службата могат да подкопаят и най-здравата психика

Страховата невроза е заболяване, което заради стреса покосява все повече българи. Причините са най-различни, но в основата стои индивидуалната особеност на нервната система да абсорбира емоцоналния дисбаланс. Често конкретно силно изживяване прелива чашата. Заболяването се появява при наличие на различни неприятни случки: катастрофа с кола, влак или пък узнаването за такова събитие без да сме участници; ненадеен удар, падане от високо, прекарване на жесток побой, някакво заболяване, силна уплаха по време на сън. Страховата невроза може да се прояви при най-различни обстоятелства. За признак може да се счита появата на натрапчив страх при преминаване на река по мост, стоене на висок балкон или отворен прозорец, страх да не се замърсят дрехите, страх от качване или слизане по стълба, страх да спи сам в легло, страх от смъртта, от зараза, от животни, от дяволи, от хора. Познат е особено натрапчивият страх от тъмнина, появяващ се обикновено още от детинство. Всъщност всеки таи в подсъзнанието си мрачни страхове, но идва момент която те взимат връх над свободната воля. Напоследък се наблюдава страх от шефа, страх от уволнение, от ставане на улицата и др. Болните в зависимост от фобията си чувстват смътно безпокойство, отпадналост, главоболие, понякога затруднено дишане, възбуда, гадене, настръхване, треперене, сърдечно притискане, сърцебиене, безсъние, изпотяване.

Обществена тайна е, че при психически разстройства хапчетата никога не водят до оздравяване

 

Изследователите на явлението с изненада констатират, че в много случаи страх, паника, необяснима фобия се проявява без никаква наглед логична причина. В немска клиника се е провел следния експеримент. Една група пациенти се е лекувала с химически фармацевтични препарати, а на другата са предписвани мантри, молитви и билкови тинктури. В екипа на алтернативните лечители бил повикан тибетски лечител, мюсюлмански ходжа и християнски духовник. Първите двама, независимо един от друг, заключили, че при повечето пациенти заболяването е в резултат на негативна енергия. Т.е. магия. Имало и втора група, където срива в здравето се дължал на родова карма-заради прегрешение на далечен роднина. От него децата и внуците също страдали, изкупувайки сторентото зло. Всички от втората група пациенти  били подложени на езотерично лечние. В наблюдавания тримесечен период се повлияли над 80% от болните в положителна посока като над 50 на сто от тях заявили , че се чувствали както преди -отново здрави.  При първата група, лекувана с хапчета, имало подобрение в над 35%, но пациентите не били пълноценни, тъй като тежките медикаменти ги замайвали и правели неработоспособни. Останалата част от първата група не отбелязала прогрес в психическото си здраве, тъй като и преди това се лекувала по подобни от предписаните схеми, а те не давали никакъв резултат.

Медитацията е ключ към връщане на душевен баланс

В българската народна медицина има ефективни илачи, които повлияват веднага леките случи, а тежките сериозно облекчават или напълно решават. Като начало трябва да се отбягват причините, които отключват страха. Необходимо е да се обърне сериозно внимание и на телесното развитие с укпрепащи духа плавни гимнастически упражнения и подходяща медитация, която скоро ще бъде публикувана в „MagicBul.net“, раздела „Здраве“.

Според Петър Димков Лечителя,  когато човек е болен сериозно, това е карма от миналото, която човек трябва да изкупи. Както Димков заявявал “даром нищо не се дава – за да изкупиш стари грехове, трябва да вложиш нещо от себе си. Човек трябва да положи воля, за да се спаси от страданията. А това става с чисти помисли и добри дела. Това изчиства аурата на човек и той престава да привлича лошотията. Защото чистите помисли и светлите дела облагородяват човека и му дават светлина и път.

За засилване на организма и укрепване на нервната система

Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене болният да взема по 1 бучка захар с 20 капки от следната аптекарска смес: обикновена валерианова тинктура 20 г, тинктура от глогов цвят 20 г Десет минути след сместа да изпива 1 чашка от 75 г запарка от босилек и страшниче (листа и цвят) — по 100 г, върбинка (листа и цвят), глог (плод и цвят), леонурус, липов цвят, маточина, риган и хмел (шишарки) по 50 г от всяка. От тази смес 2 пълни супени лъжици и 1 чаена лъжичка портокалови кори. Те от вечерта се запарват с 500 г вряща вода. Киснат захлупена цяла нощ. На сутринта се прецеждат и се пият подсладени с мед и лимон по вкус.

Вместо вода, ако дадените отварки са недостатъчни, болният да пие отварка от
лайка (цвят): 2 супени лъжици лайка и 25 шипки, счукани в дървен хаван на
кашица, се запарват с 500 г вряща вода. Като клокне 3 пъти, се снема от огъня, а
като изстине, се прецежда.

Два часа след ядене да взема 1 супена лъжица от следната смес: 200 г лимонов сок, 200 г чист маслинен зехтин, 1 г камфор на кристали или пък на прах (предварително настрана разтворен с няколко капки аптекарски спирт, иначе остава неразтворен), по 10 г обикновена валерианова тинктура и тинктура от глогов цвят и 1 пълна чаена лъжичка канела на прах.

Десет минути след тази смес да изпива 1 чашка от 75 г отварка от бял равнец, гръмотрън (корени), жълт кантарион, жълта комунига, хмел (листа и клонки), иглика, леонурус (листа и цвят), мечо грозде, мента пиперита, очанка, полски хвощ, троскот, синя тинтява и цариче — по 50 г от всяка. От тази смес 3 пълни супени лъжици и 1 чаена лъжичка червена хвойна (зърна) се запарват с 500 г вряща вода. Вари се 10 минути и като изстине, се прецежда.

Мантри за укрепване на духа

Още с отварянето на очите се прави самовнушение с формулата: „Аз съм здрав. Всеки ден във всяко отнощение все по-добре и по-добре се чувствам“. Казва се бързо и волево по 21 пъти всяко изречение. Следва фрикция с хладка вода и 10 дълбоки вдишвания през носа с бавно издишване през устата. Ако болният през деня има главоболие, да му се сложи „шапка“ със сурови настъргани картофи, полети с 1 кафена чашка оцет — киснат 30 минути и се изстискват добре, а отгоре се слагат вестник и вълнена шапка. Държат се, докато минат болките.

Допълнителни наставления към рецептите на Петър Димков:

Ако болният изпитва страх да спи сам и на тъмно, да оставя през нощта да свети нощна лампа. Ако страда от хроничен запек, преди заспиване да взема по 1 изравнена супена лъжица смес от 500 г пчелен мед, 30 г майчин лист (шушулки, предварително леко запечени и стрити на прах) и 25 г рафинирана сяра (от аптеката). На слънце, вятър, дъжд и сняг болният без шапка да не ходи. До оздравяването да отбягва резките гимнастически упражнения.

Според Ванга На човек със страхова невроза да се заколи петел, да му вземе сърцето, да го сложи в бутилка с вино, после да изяде сърцето и да изпие виното.

Очаквайте скоро в MagicBul.net – Светлинна медитация за здрава психика и тяло

Съдържанието на тази статия може да бъде използвано само след коректно цитиране на източника (MаgicBul.net) и публикуване на линк към него!